De winkel is tot nader order gesloten.

Panoramadaktandwiel

Artikelnummer SMBCNL-2005 Categorie Tags ,

Prijs (incl. verzendkosten):

75,00

Uitverkocht

Korte beschrijving:

Het originele tandwiel is vaak versleten, waardoor het dak ratelt of niet meer open of dicht gaat. Je kan dit tandwiel vervangen door dit tandwiel van de Subaru Minibus Club.

Let op: dit tandwiel werkt alleen samen met de motor die op de productfoto’s is afgebeeld. Libero’s van 1993 tot halverwege 1996 hebben namelijk een compleet andere elektromotor, met een compleet ander tandwiel.

Geproduceerd in Nederland, ontworpen door de SMBCNL. Wegens de verviervoudige productiekosten is de verkoopprijs van het tandwiel gestegen naar €75. Omdat ik die prijs te hoog vind voor een tandwiel heb ik ze op dit moment niet in voorraad. Wanneer de productiekosten het toelaten zal het tandwiel voor een prijs, die meer richting de oude prijs (€27,50) gaat, verkrijgbaar zijn.

Beschrijving

Als het panoramadak van de FA niet open gaat en een ratelend geluid maakt, duidt dat vaak op een versleten tandwiel. De elektromotor die het raam via een tandwieltje aandrijft functioneert vaak nog prima, maar de tanden van het tandwieltje slijten vaak af naar verloop van tijd. Gelukkig is dit tandwiel te vervangen.

Let op:

  • Dit tandwiel werkt alleen samen met de motor die op de productfoto’s is afgebeeld. Libero’s van 1993 tot halverwege 1996 hebben namelijk een compleet andere elektromotor, met een compleet ander tandwiel.
  • Hoe het tandwiel het houdt op de langer termijn weet ik nog niet. Zelf heb ik hem niet lang kunnen testen omdat mijn bus gestript is. Iemand die de club volgt heeft hem wel even getest, maar ook niet op lange termijn.
  • Het kan zijn dat het dak ondanks het nieuwe tandwieltje nog steeds ratelt. Of dit gebeurt hangt van de staat van de kabel die door het tandwiel wordt aangedreven af. Als het originele tandwiel al enorm slipte kan het zijn dat deze kabel zodanig versleten is dat het met een nieuw tandwiel nog steeds niet helemaal zonder slip werkt. 

 

De Subaru Minibus Club Nederland heeft het tandwieltje zelf ontworpen. Hij wordt uit staal 3D-geprint bij Shapeways in Eindhoven.

Leveringsomvang:

  • 1x SMBCNL Panoramadaktandwiel

 

Technische tekeningen:

 

Onderdeelnummers van Subaru:

  • 65471TA040
  • 65471TA050

Extra informatie

Gewicht 4,51 g
Afmetingen 16,8 × 16,8 × 4 mm
Materiaaleigenschappen

https://www.shapeways.com/materials/steel

Ontworpen door

Subaru Minibus Club Nederland

Gemaakt in

Nederland

Garantie

2 jaar

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

 

If Dutch is not your language, you can switch to English with the language switcher below.