De naam

Is het nou Libero, E-Wagon of E12?

In de werkplaatshandboeken worden ze benoemd naar cilinderinhoud: E10, voor de 1e generatie met de 1.0L en E12 als je een 1e of 2e generatie met de 1.2L had.

Na de E10 of E12 kwam meestal een naam die afhing van het land waar het busje nieuw was verkocht.
In Nederland stond er bijvoorbeeld ‘E12 E-wagon‘ op de achterklep, maar in Duitsland kregen ze de modelnaam Libero mee. In België heette hij de Combi, in Noorwegen de Columbuss, in Engeland de Sumo en in Japan de Domingo.

Domingo betekent ‘zondag’ in het Spaans. Dat is precies waar Subaru met de Domingo naartoe wilde: een vrijetijdsvoertuig; dak open, om je heen kijken en plezier maken.

Verder zijn ze vanwege de rechthoekige vorm ontzettend ruim en dus behoorlijk praktisch. Met het helpen verhuizen lach je iedereen gegarandeerd uit. Je slalomt zo om wat paaltjes heen en parkeert hem vervolgens eenvoudig voor de deur. Hup, vierknipperlicht aan, schuifdeuren open en inladen maar!
Een bed inclusief matras, een bureau, een kast en nog wat andere spullen heb ik er al een keer allemaal tegelijkertijd ingekregen. Je zult verbaasd zijn hoeveel er tegelijkertijd in kan!

 

If Dutch is not your language, you can switch to English with the language switcher below.