Nieuwe bobine (FA)

Inleiding

Als de bobine stuk is heb je een probleem, de bobine van de FA is namelijk niet meer nieuw bij Subaru te bestellen. Dankzij een Libero-rijder is er gelukkig een oplossing, hij heeft namelijk een vervangend exemplaar gevonden op internet.

De nieuwe bobine is te bestellen via Aliexpress. Zie: https://www.aliexpress.com/item/32812094928.html

Dezelfde bobine is, onder het merk Blue Print met modelnummer ADK81481, volgens mij ook bij verschillende Nederlandse webshops te bestellen:

Als je goede (of slechte) ervaringen met deze Aliexpress bobine wilt delen, dan kan dat op het forum, de Facebookpagina of door een mailtje te sturen.

Subaru onderdeelnummers en 1 Diamond bobine...

De bobine voor de Libero is gemaakt door de Japanse firma Diamond. De typeaanduiding op de bobine geeft aan dat het om een Daimond F-740 gaat.

Volgens mij is deze bobine in meer Subarumodellen gebruikt. De Vivio en de Mini Jumbo waren als het goed is ook voorzien van dezelfde Diamond F-740 bobine. Het lijkt mij logisch dat Subaru dan één onderdeelnummer zou gebruiken voor deze bobine. Maar nee, Subaru gebruikte allemaal verschillende onderdeelnummers voor de Diamond F-740 bobine.

Voor de Libero geeft Subaru deze nummers:

  1. 22433KA301 (oud onderdeelnummer)
  2. 22433KA350 (nieuw nummer)


Voor de Vivio geeft Subaru de volgende nummers:

  1. 22433KA281 (oud onderdeelnummer)
  2. 22433KA430 (nieuw onderdeelnummer)


Het opvallende is dat deze nummers dus naar dezelfde Diamond F-740 bobine verwijzen, maar dat die voor de Libero niet meer te krijgen is en die voor de Vivio wel.

Al met al vind ik het wel een verwarrend geheel, al die onderdeelnummers voor één en dezelfde bobine. Maar goed, als de Vivio-bobine inderdaad nog te krijgen is, kan die natuurlijk zo in de Libero. Want die bobine is, voor zover ik nu weet, exact hetzelfde.

 
nl_NLNL
en_GBEN nl_NLNL

If Dutch is not your language, you can switch to English with the language switcher below.