Het forum

Dé plek om over Libero’s te discussiëren!

of Registreren om berichten en onderwerpen te maken.

Voorruit FA (1993-1999) te koop

Iemand die de Facebookpagina van de Minibus Club volgt heeft op het moment van schrijven 3 voorruiten beschikbaar voor de verkoop.
Zie: https://www.facebook.com/SMBCNL/posts/5210287172336542

Subaru Libero = smal, vierkantig geval op wielen met veel te veel glas. Super veel ruimte en een geweldig zicht rondom dus.

Jemig wat een geld weer.

 

Ik heb (al een tijd lang) twee kleine beschadigingen in m'n vooruit en ben bij een reparatiebedrijf weggestuurd omdat de beschadiging verder "zou kunnen" scheuren bij een reparatie. Misschien toch iets om over na te denken gezien zelfs gespecialiseerde bedrijven zich soms niet willen wagen aan een gelaagde voorruit.

Tja, de voorruitenkwestie is een lastig geval.

Mijn voorruit brak doormidden tijdens de demontage, waarschijnlijk zat er al ergens een beschadiging in ofzo, want hij brak echt op een moment waarvan je dacht: hoe dat nu dan? Heb toen van alles en nog wat bij elkaar gevloekt.

In de zoektocht die volgde heb ik Pilkinton en Saint Gobain gecontacteerd, omdat die vroeger de ruiten ook hebben gemaakt. Helaas waren alle mallen niet meer aanwezig en kost het laten maken van een mal zo'n 2000 euro. Voor elke ruit die daarna volgt vragen ze 250 tot 300 euro. Volgens mij heb ik ook nog een bedrijfje in Rotterdam gemaild waar ze ook op maat gemaakte ruiten maken, maar dat werd niet veel goedkoper.

Door puur toeval heb ik in het Ruhrgebeid toen een paar jaar geleden 2 van de laatste 4 die nog in Europa leverbaar waren gekocht, tenminste dat vertelden ze mij.

Maar goed, als we voorruiten willen laten maken, dan kan dat dus, maar het wordt sowieso duur. Het vervelende aan een voorruit is dat je hem niet vaak nodig hebt, maar het erg vervelend is als je hem wel nodig hebt maar niet kan krijgen. Als het laten maken van zo'n mal nou eens 100 euro kostte bijvoorbeeld, dan was het nog het overwegen waard, maar met 2000 euro voor een mal is het iets wat je met een (grote) groep mensen moet gaan financieren denk ik.

Subaru Libero = smal, vierkantig geval op wielen met veel te veel glas. Super veel ruimte en een geweldig zicht rondom dus.
 

If Dutch is not your language, you can switch to English with the language switcher below.