Onderdeelnummers opzoeken

Inleiding

Op deze pagina vind je meer informatie over het opzoeken van bestelnummers en hoe je met deze bestelnummers onderdelen kan bestellen.

Stap 1: zoek het onderdeelnummer van het onderdeel op

Onderdeelnummers van Subaru-onderdelen kan je via meerdere website vinden. Als je er niet uitkomt, stuur mij gerust een e-mail. Dan zoek ik de onderdeelnummers voor je op in de handboeken of microfiches: info@subaruminibusclub.nl.

Voor de KJ (1984 – 1994) kan je de volgende website gebruiken:

 1. Amayama.com

Voor de FA (1994 – 1999) kan je de volgende websites gebruiken:

 1. JP-Carparts.com:
 2. Amayama.com is een website waar je originele onderdelen kan bestellen. Ze hebben ook een database met originele onderdeelnummers.
 3. Opposedforces.com heeft categorie├źn voor praktische elke uitvoering van de Libero. Onderstaande link linkt naar de hoofdcategorie, kies ‘VAN & WAGON’ en dan ‘SELECTIVE 4WD’ of ‘2WD’:

Stap 2: kijk of het onderdeel geleverd kan worden

Verreweg het snelst:

 • Nieuw, via de Subarugarage:
  • Nu je het onderdeelnummer hebt kan je een Subarugarage mailen met de vraag of ze dat onderdeel kunnen bestellen. Vraag ook meteen naar de prijs, die prijs kunnen ze op de computer zien.

Andere opties zijn:

 • Goedkoper, tweedehans:
  • Mogelijk heeft iemand nog zo’n onderdeel liggen, je kan een bericht op de Facebookpagina van de Subaru Minibus Club Nederland plaatsen. Ook de Subaru Libero International Group op Facebook kan uitkomst bieden.
  • Je kan op Marktplaats, eBay of een online auto-onderdelenwinkel zoeken of je iets kan vinden.
  • Je kan Liberalix vragen of hij nog iets heeft liggen. Hij is te benaderen via www.liberalix.de.

 • Nieuw, direct uit Japan laten overkomen:
  • Amayama.com is een goed adresje, houd wel rekening met douane- en importkosten. De verzending duurt vaak ook even.
  • Bij JP-Carparts.com kan je volgens mij ook onderdelen bestellen, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd.
  • Megazip.net is ook een website waar je onderdelen kan bestellen, deze website heb ik ook nog nooit uitgeprobeerd. Anderen zijn er wel positief over.
  • Ik heb hier ook nog nooit iets besteld, maar je kan er nog wel aardig wat spullen vinden. Let wel op wat je bestelt, want niet alle onderdelen van de Sambar zijn zo uitwisselbaar met de Libero. http://yokohamamotors.net/page62.html

Stap 3: is het onderdeel niet meer te krijgen?

Als het onderdeel niet meer te bestellen is, dan komt in de toekomst de winkel van de Subaru Minibus Club om de hoek kijken.

Het onderdeelnummer dat je bij stap 1 hebt gevonden kan je in het zoekvak van de winkel van de Subaru Minibus Club Nederland intikken. Als je dan iets vindt, dan kan je het bestellen. Als ook dat niks oplevert, dan wordt dat onderdeel nog niet gemaakt door mede-bussers of door mij. Je kan het onderdeel dan op het forum zetten, of mij een mailtje sturen via info@subaruminibusclub.nl, dan voeg ik hem aan de lijst toe.

De werkplaats

nl_NLNL
 

If Dutch is not your language, you can switch to English with the language switcher below.