Het forum

DΓ© plek om over Libero's te discussiΓ«ren!

Please or Registreren to create posts and topics.

Dooske

Opruimen; geweldig!!! Ik vind dan allemaal dingen die ik nog een keer wilde hebben πŸ™‚

Betreffende de koppakking; net weer even een rondje gereden en totaal geen witte rook, geen schuim op de olie en geen borrels rond het overlooptankje. Motertje loopt erg mooi. Een van de komende weken dus gewoon eens bij een garage langs om de uitlaatgassen na te meten want dan weet ik het tenminste zeker. Merkte wel op dat er rond de ansluiting van de uitlaat op de kop wat naar olie ruikende rook komt als motortje op temperatuur komt. Niet veel maar daar moet ik wel degelijk naar kijken. Die pakkingen worden natuurlijk ontzettend heet dus wellicht.. Geen rook als motor uitstaat.

Overigens een beetje meer zitruimte gemaakt door het plaatje met de vertanding voor de verstelling onder de bestuurdersstoel om te draaien. Scheelt een paar cm maar net genoeg om net iets comfortabeler te zitten. Simpel en zo weer terug te zetten als er eens een wat korter figuur achter het stuur wil..

En toen was het tijd voor een glaasje wijn met een blokje kaas; Met een Libero hoort dat er gewoon bij πŸ™‚

Kampeer ze!

 

 

Gelukkig nieuwjaar Sjefke!

Ben best wel benieuwd naar de uitstootwaardes trouwens. 'T zou toch wat zijn als nu blijkt dat er niks aan de hand is...

 

 

Subaru Libero = smal, vierkantig geval op wielen met veel te veel glas. Super veel ruimte en een geweldig zicht rondom dus.

Wat een geweldig plaatje πŸ™‚

Het nieuwe jaar ingeluid met een ritje door de omgeving en kreeg toch weer een hoop bekijks. Dooske is niet echt een oplossing voor iemand die incognito wil blijven. Een paar dagen geleden kwam er een oud automonteur uit de buurt eens kijken wat ik toch allemaal aan het doen ben met die oude beestjes. Motortje had net gelopen; oliepijlstok eruit; aansteker eronder; geen geknetter; geen koppakkingsprobleem.....

Toch maar weer eens liggen peuteren aan het afdekkapje rond het uitlaatspruitsuk. Niet meer zo fris en zal eens kijken naar een vervangende oplossing. Ditto voor het hitteschild dat eigenlijk boven de einddemper dient te zitten. Na een kwartiertje rijden is de uitlaat en alle plaatwerk daarboven zo heet dat ik nu weet waarom de coating onder de achterste afdekmat een beetje uitgelopen was... Die fan in de motorruimte zit er niet voor niets! Nadat ik reservewiel en kunststof windgeleider weer had geinstalleerd scheelde dat overigens. Heeft iemand duidelijk over nagedacht...

Versnellingsbakolie die er nu inzit is een beetje dun geloof ik en ik hoor, als ik een beetje doortrek, een vreemd schurend geluid uit die regio vanaf naar schatting 3500 toeren. Ik moet eigenlijk eens iemand onder Dooske vastbinden en dan een stukje gaan rijden om te weten waar die geluiden (de mechanische dan) vandaan komen. Uiteraard is het omgekeerde ook mogelijk maar als ik toch kan kiezen πŸ™‚

Een heel goed 22 iedereen!!!

πŸ˜‰ dat plaatje moet eigenlijk nog een Belgisch kenteken hebben. Als je wilt kan ik hem instellen als profielafbeelding, dan komt ie links in dat rondje boven 'Sjefke' te staan.

Incognito blijf je niet nee. In de tijd dat mijn bus nog reed heb ik dat ook gemerkt. Voor een rood stoplicht mensen die dan stiekem een foto proberen te maken, zo van: 'ha, dit heeft ie toch niet door'. Dat gaat dan als volgt: bijrijder vouwt zichzelf dubbel en laat zijn of haar hoofd op het dashboard rusten, schuift vervolgens een smartphone net voorbij de onderste rand van het raam en maakt een foto.
In de Libero zie je echter alles, dus draai gewoon je raampje open en laat die telefoon pontificaal uit het raam steken πŸ˜‰ .

Ja, die isolatie is bij mij door een gebrek aan hitteschilden waarschijnlijk ook wat uitgesmeerd/uitgelopen. 'T werd altijd goed warm daar achterin die achterbak kan ik mij herinneren.
De hitteschilden heb ik hier nieuw liggen. Als je afmetingen of foto's nodig hebt, mail gerust. Het idee om ze (van RVS) na te maken ligt er ook, maar daar kom ik niet echt aan toe.

@dennis heeft ervaring met bakolie en raadt dit aan.

Subaru Libero = smal, vierkantig geval op wielen met veel te veel glas. Super veel ruimte en een geweldig zicht rondom dus.