Welkom op het forum van de Subaru Minibus Club Nederland!
Via ‘Registreren’ in de bruine balk hieronder kan je een account aanmaken waarmee je kan reageren op het forum. Vanwege een vloed aan spamberichten, heb ik het plaatsen zonder account uitgezet.

Please or Registreren to create posts and topics.

65450TA000 / 65450TA010 - Kanteldakscharnieren FA

12

Malletjes binnen en gemonteerd! Links kan ik een voelermaatje 0,5mm tussen krijgen en rechts 0,7. De hoek moet dus zelfs nog een fractie kleiner! Misschien is het ook een idee om de printrichting om te draaien zodat het "lelijke" deel tegen het rubber in het raam zit en niet aan de kant waar we meten?

Geüploade bestanden:
  • Je dient in te loggen om toegang te hebben tot bestanden.

Mooi!

De hoek moet dan 0,528° kleiner worden, maar ik twijfel of onderstaande klopt. Ga er morgen nog eens over nadenken, veel te laat ook nu 😅.

Ik heb de 0,7 en 0,5mm gemiddeld naar 0,6mm aan beide kanten.
De rode driehoek stelt de ruimte die op jouw foto tussen het stuk staal en het malletje zit voor. De blauwe vierhoek is het malletje.

β, de hoek van de die nu dus nog tussen jouw stuk staal en het malletje zit, is dan uit te rekenen.

  • β komt uit op 0,528°
    • Ik heb aangenomen dat de voelermaat vlak tegen dat stuk staal ligt (en er tussen de voelermaat en het stuk staal dus een hoek van 90° zit).
    • De 65,11mm komt uit de computer.

Vervolgens kan je de rode driehoek omklappen, om zo een Z-hoek te maken, β komt dan dus in het malletje te liggen. Hoek β kan je dan naar beneden schuiven, waardoor je hem van α1 af kan trekken. Volgens mij mag dat, maar ik ga er morgen nog maar eens naar kijken 😀.

Als je β (0,528°) van α1 (3,39°) aftrekt komt de nieuwe hoek α2 op 2,86° uit.

 

Citaat van Dennis op 10 januari 2021, 12:19

Misschien is het ook een idee om de printrichting om te draaien zodat het "lelijke" deel tegen het rubber in het raam zit en niet aan de kant waar we meten?

Ja hoor, dat is zo te doen. Ik had hem zo geprint, omdat de v-groef er dan wat nauwkeuriger uitkwam. Als je hem omdraait, dan print ie die v-groef 'in de lucht' en dat is minder nauwkeurig.
Maar die V-groef hoeft er ook helemaal niet meer in ja, want je legt er nu gewoon een profiel overheen. Het kan net zo goed gewoon vlak zijn toch?

Subaru Libero = smal, vierkantig geval op wielen met een enorm glasoppervlak. Super veel ruimte, hartstikke praktisch en een geweldig zicht rondom!

De V-groef hoeft niet meer, nee. Wilde je de "update" nog testen? Of geloof je het wel? Een hoek van 2.86 graden voelt best willekeurig dus een tweede meting (misschien toch op jouw raam) geeft misschien wel wat peace of mind.

Oké, dan haal ik de V-groef eruit. Het is misschien wel handig om de update te testen, 2,86 graden klinkt inderdaad vrij willekeurig.

Subaru Libero = smal, vierkantig geval op wielen met een enorm glasoppervlak. Super veel ruimte, hartstikke praktisch en een geweldig zicht rondom!
12